Ubisoft анонсувала ремейк Splinter Cell

Сем Фішер повертається! Компанія Ubisoft раптово анонсувала ремейк першої частини Splinter Cell.

Призабута серія колись була однією з найвідоміших франшиз Ubisoft. Ремейк створюється студією Ubisoft Toronto, яка раніше працювала над останньою грою серії Blacklist. Автори обіцяють переосмислення зі збереженням загальної стилістики та духу оригіналу. І це буде лінійна сюжетна гра, що дуже незвично для сучасної Ubisoft. Проєкт створюється на движку Snowdrop, відомому по серії The Division.

Розробка на початковій стадії, тому швидкого релізу можна не чекати. Нагадаємо, що Ubisoft вже анонсувала ремейк Prince of Persia: The Sands of Time, який постійно відкладається. І це не вселяє оптимізму щодо нового Splinter Cell.

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Ціни на оперативну пам'ять почнуть знижуватись у наступному кварталі

Агентство TrendForce випустило новий звіт щодо ринку оперативної пам'яті. Цього кварталу запаси DRAM у виробників дещо знизяться через зростання постачань ПК та ноутбуків. Однак у січні-березні очікується циклічне падіння попиту на оперативну пам'ять, завдяки чому середня відпускна ціна впаде на 8–13%. Зокрема, модулі DDR4 подешевшають на 5–10%.

DDR5

Однак у разі DDR5 зниження ціни проходитиме повільніше. За оцінками TrendForce, у першому кварталі 2022-го воно становитиме 3–8%. Відзначається складність модулів DDR5 та необхідність додаткових компонентів у порівнянні з DDR4, а також слабке охоплення ринку.

Як тільки чіпмейкери приступлять до нарощування виробництва DDR5, а Intel випустить весь асортимент процесорів Alder Lake-S, ситуація почне змінюватися. Цьому також сприятиме вихід масової платформи AMD AM5 з підтримкою нового стандарту ОЗП. За прогнозами фахівців, DDR5 стане доцільним вибором для ПК у 2023 або не пізніше 2024 року.

Що стосується графічної пам'яті GDDR6(X), то її вартість у першому кварталі 2022 року залишиться без змін. В цьому сегменті спостерігається тенденція переходу з мікросхем місткістю 8 Гбіт на 16 Гбіт. Існує  ймовірність, що 8-гігабітні чіпи будуть дорожчати через переважання в масових відеокартах та скорочення їхнього виробництва.

Джерело:
TrendForce

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

ASUS представила в Україні широку лінійку комп’ютерів для бізнесу

Компанія ASUS вивела на український ринок оновлену лінійку комп'ютерів для бізнесу. До неї входять лептопи ExpertBook, моноблоки та десктопи. Більшість пристроїв вже доступна для покупки в офіційних магазинах-партнерах виробника.

ExpertBook B7 Flip

Лінійку ASUS ExpertBook очолює ноутбук-трансформер ExpertBook B7 Flip із підтримкою мереж 5G. Він використовує процесори Intel Core 11-го покоління, отримав 14-дюймовий сенсорний екран з роздільною здатністю 1920 x 1200 або 2560 x 1600 пікселів та до 64 Гбайт оперативної пам'яті. У продаж він надійде на початку 2022 року за ціною від 51 999 гривень.

ASUS ExpertBook B5

Модель ASUS ExpertBook B5 є 13-дюймовим ноутбуком для бізнес-користувачів з мінімалістичним дизайном. Він теж виконаний на базі чіпів Intel Core 11-го покоління та примітний великим часом автономної роботи — до 14 годин. Також варто відзначити підтримку RAID-масивів із твердотілих накопичувачів. В Україні цей лептоп доступний за ціною від 39 999 гривень.

ASUS ExpertBook B1

ASUS ExpertBook B1 позиціюється як ноутбук без надмірностей для підприємств та освітніх закладів. Вендор знову використав процесори Core 11-го покоління, а серед особливостей відзначається підвищена міцність корпусу та сканер відбитків пальців у кнопці живлення. Лептоп пропонується в 14- та 15-дюймових модифікаціях за ціною від 12 999 гривень.

ASUS Zen AiO 24ASUS M3400
ASUS Zen AiO 24 (ліворуч) та M3400

Моноблоки ASUS Zen AiO 24 та M3400 оснащуються 23,8-дюймовими екранами з Full HD роздільною здатністю та тонкими рамками. Основою новинок є процесори Intel Core 10-го покоління та AMD Ryzen 5000 відповідно, а ціни в українських магазинах починаються з позначки 20 999 та 19 299 гривень.

ASUS ExpertCenter D5 и D3ASUS ExpertCenter D5 и D3
ASUS ExpertCenter D5 (ліворуч) та D3

Що стосується десктопів ASUS ExpertCenter D5 та D3, то вони базуються на платформі Intel LGA1200 та процесорах Core 10-го покоління. В цілому, перед нами типові системні блоки з 8 ГБ оперативної пам'яті DDR4 та 256-гігабайтним SSD у базовій конфігурації. В Україні їх можна придбати за ціною від 11 599 і 13 173 грн відповідно.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

З'ясувалися характеристики 12-гігабайтної модифікації GeForce RTX 3080

Попри затримку релізу 12-гігабайтної версії GeForce RTX 3080, AIB-партнери Nvidia все ж таки встигли отримати GPU для нової відеокарти. Це дозволило редакції VideoCardz вивідати через власні канали основні характеристики новинки.

GeForce RTX 3080 12GB

«Серцем» GeForce RTX 3080 12GB послужив графічний процесор Nvidia GA102-220. Від GPU у складі звичайної GeForce RTX 3080 він відрізняється збільшеною до 384 розрядів шиною пам'яті та більшою кількістю CUDA-ядер: 8960 проти 8704 штук. Відеобуфер представлений 12 ГБ пам'яті GDDR6 із пропускною здатністю 912 Гбайт/с.

Пристрій належить до серії Lite Hash Rate з обмежувачем майнінгу Ethereum. У штатному режимі хешрейт GeForce RTX 3080 12GB становить 52 MH/s, що на 20% більше, ніж у випущеної раніше модифікації (~43 MH/s). За більшу продуктивність новинка розплачується рівнем TDP, який виріс з 320 до 340–350 Вт.

GeForce RTX 3080 12GB

Щодо термінів релізу GeForce RTX 3080 12GB однозначної інформації не надходило, проте закордонні колеги вважають, що Nvidia може анонсувати її вже наступного місяця. З іншого боку, ця модель має стати відповіддю зелених на топові відеокарти Intel Arc Alchemist, чий реліз запланований на другий квартал 2022-го. Тому з випуском оновленої версії Nvidia може не поспішати.

Нагадаємо, що в січні відбудеться дебют флагманської GeForce RTX 3090 Ti та порівняно недорогої відеокарти GeForce RTX 3050.

Обговорити в форумі (коментарів: 53)

Toshiba на шляху до жорстких дисків місткістю 30 Тбайт

Компанія Showa Denko K.K. (SDK), найбільший у світі незалежний виробник пластин для жорстких дисків, підтвердила роботу над HDD із технологією MAS-MAMR (microwave assisted switching-microwave assisted magnetic recording). Вона є спільною розробкою SDK (носії), TDK (головки читання/запису) та Toshiba. В кінцевому результаті MAS-MAMR дозволить Toshiba створювати жорсткі диски місткістю понад 30 ТБ.

Toshiba

Неважко здогадатися, що MAS-MAMR є розвитком технології магнітного запису з мікрохвилями MAMR. В її випадку науково-дослідним групам SDK, TDK і Toshiba вдалося збільшити вплив мікрохвиль на пластину, що дозволяє створювати вужчі доріжки й, таким чином, збільшувати щільність запису до двох разів.

До речі, нещодавно Toshiba випустила жорсткі диски MN09 місткістю 18 ТБ на базі технології FC-MAMR — магнітного запису з мікрохвилями та контролем потоку.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Intel інвестує $7 млрд у новий завод у Малайзії

Малайзійські ЗМІ повідомляють, що Intel побудує в країні нове підприємство вартістю 7,1 мільярда доларів. Завод стане ще однією великою інвестицією чіпмейкера у прагненні розв'язати проблему глобального дефіциту напівпровідників впродовж наступних років.

Meteor Lake

Офіційна інформація очікується сьогодні під час брифінгу міністра торгівлі Малайзії з іншими чиновниками та представниками Intel, включаючи генерального директора Пета Гелсінджера. Ця подія відбудеться впродовж першого візита держсекретаря США Ентоні Блінкена до регіону.

Цього тижня CEO Intel перебуває з робочою поїздкою на Тайвані й Малайзії для переговорів із місцевою владою та бізнесом. За неофіційною інформацією, іншою важливою задачею Гелсінджера є зустріч із керівництвом TSMC для отримання квот на 5-нм та 3-нм техпроцеси.

Intel потребує передових технологій TSMC для випуску графічних та центральних процесорів. Водночас американський чіпмейкер планує конкурувати з тайванською компанією у бізнесі контрактного виробництва. Відносини між Intel і TSMC також можуть бути ускладнені тим фактом, що Гелсінджер нещодавно заявив про нестабільність Тайваню для бізнесу на тлі протистояння з Китаєм.

Джерело:
TechSpot

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

SK Hynix анонсувала модулі DDR5 ємністю 48 та 96 Гбайт

SK Hynix повідомила про старт тестового постачання мікросхем DDR5 місткістю 24 Гбіт. Для їхнього випуску використовується технологія класу 1a-нм із застосуванням екстремальної ультрафіолетової літографії (EUV). Чіпмейкер заявляє про приріст швидкісних показників до 33%, а також 25% зниження енергоспоживання в порівнянні з актуальними продуктами.

DDR5

Вищезгадані мікросхеми послужать основою 48- і 96-гігабайтних модулів DDR5 для серверів та суперкомп'ютерів. У майбутньому, ймовірно, буде налагоджено випуск аналогічних рішень для персональних комп'ютерів. Нагадаємо, що сьогодні на конвеєрі SK Hynix виробляються мікросхеми DRAM місткістю 16 Гбіт, при цьому вендор не втрачає можливості нагадати, що першу у світі пам'ять DDR5 компанія випустила ще в жовтні 2020-го.

«Intel та SK Hynix мають довгу історію тісної співпраці, — заявила Керолайн Дюран (Carolyn Duran), віцепрезидент Intel Data Center та AI Group з технологій IO та пам'яті. — Сьогоднішній анонс є ще однією ілюстрацією спільної роботи двох наших компаній над створенням 24-гігабітних рішень для задоволення потреб наших спільних клієнтів».

Джерело:
SK Hynix

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Наближається анонс процесорів Intel Alder Lake-S із заблокованим множником

Портал VideoCardz опублікував маркетингові матеріали Intel, присвячені майбутнім процесорам Alder Lake-S із заблокованим множником. Основна продуктова лінійка з суфіксом «F» та деактивованим відеоядром включає три моделі: Core i3-12100F, Core i5-12400F та Core i7-12700F. Всі вони мають 65-ватний TDP та комплектуються кулером Laminar RM1.

Alder Lake-S

Матеріали Intel у черговий раз підтверджують кількість ядер у кожному CPU та максимальну частоту роботи в режимі динамічного розгону. Core i3-12100F — це 4-ядерний/8-потоковий процесор з частотою до 4,3 ГГц, що позиціюється як ігрове рішення початкового класу.

Кулер

Core i5-12400F оснащений 6 ядрами Golden Cove з підтримкою Hyper-Threading на частоті до 4,4 ГГц. Це чіп середнього рівня з прицілом на ігри з високою кадровою частотою. Нарешті, Core i7-12700F відрізняється від молодших моделей кластером енергоефективних ядер Gracemont та оперує 12 ядрами/20 потоками із частотою великих ядер до 4,9 ГГц.

Офіційний анонс процесорів Intel Core 12-го покоління (Alder Lake-S) із заблокованим множником відбудеться на початку січня на CES 2022.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 26)