Графічні процесори Intel DG2 для відеокарт Arc Alchemist позують на фото

YouTube-канал Moore's Law is Dead опублікував свіжі фотографії графічних процесорів Intel DG2-512EU та DG2-128EU. Вони стануть основою відеоадаптерів Arc Alchemist, які вийдуть на початку наступного року.

Arc Alchemist

Повідомляється, що весь модельний ряд 3D-прискорювачів Intel Arc Alchemist буде побудований на двох графічних процесорах. Раніше згадувався проміжний варіант DG2-384EU, проте чіпмейкер, судячи з усього, вирішив повністю відмовитися від нього.

Arc Alchemist

На світлинах помітно, що Intel DG2-512EU в рази більше за площею, ніж DG2-128EU. Колеги з VideoCardz вважають, що на фото позують інженерні варіанти GPU. Зазвичай вони надаються партнерам для тестування та підготовки фінальних продуктів: ноутбуків та відеокарт.

Arc Alchemist

За даними Moore's Law is Dead, масове виробництво графічних процесорів Intel DG2 ще навіть не почалося. Перші чіпи для настільних відеокарт будуть доступні під кінець першого кварталу, причому молодша модель DG2-128EU дебютує раніше за флагман DG2-512EU. Що стосується відеокарт Arc Alchemist від AIB-партнерів, їх слід очікувати не раніше квітня.

Arc Alchemist

Arc Alchemist

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Gigabyte представила компактні системи Brix Extreme із процесорами AMD Ryzen 5000U

Gigabyte Technology надала офіційний статус лінійці міні-комп'ютерів Brix Extreme на платформі AMD Ryzen 5000U. У продаж надійдуть моделі з процесорами Ryzen 3 5300U (4 ядра/8 потоків, 2,6/3,8 ГГц), Ryzen 5 5500U (6 ядер/12 потоків, 2,1/4,0 ГГц) та Ryzen 7 5700U ( 8 ядер/16 потоків, 1,8/4,3 ГГц). Всі вони належать до сімейства AMD Lucienne з архітектурою Zen 2.

Gigabyte Brix Extreme

Оснащення міні-ПК Gigabyte Brix Extreme включає два слоти під модулі оперативної пам'яті SO-DIMM DDR4, 2,5-гігабітний мережевий інтерфейс, роз'єм M.2 для NVMe-накопичувача та бездротовий модуль AMD RZ608 з підтримкою Wi-Fi 6 та Bluetooth 5.2.

На корпусі доступно чотири порти USB 3.2 Gen2 (три Type-A та один Type-C), комбінований 3,5-мм аудіороз'єм, два відеовиходи HDMI 2.0a та один MiniDisplayPort 1.4, пара USB 3.2 Gen1 та один USB 3.2 Gen2 Type-C з можливістю підключення монітора у режимі DisplayPort Alt Mode.

Gigabyte Brix Extreme

У деяких модифікаціях у нижній частині корпусу знаходиться карта розширення з двома слотами M.2 під NVMe SSD або одним M.2 і парою роз'ємів RJ-45, на які виведено гігабітний Ethernet та RS-232. Замість неї можна встановити 2,5-дюймовий накопичувач з інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с. За живлення пристрою відповідає зовнішній адаптер номіналом 135 Вт.

Gigabyte Brix Extreme
(+)

Щодо ціни міні-ПК Gigabyte Brix Extreme, на жаль, інформації не надходило. Старт продажів заплановано на перший квартал 2022 року.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Intel припиняє випуск міні-ПК NUC Panther Canyon

Компанія Intel припиняє випуск мінікомп'ютерів NUC 11 Performance під кодовим позначенням Panther Canyon. Вони дебютували зовсім недавно, на початку 2021 року. Як показала практика, Panther Canyon були поширені в Азії, але з другої половини року також доступні в Європі.

Panther Canyon

Panther Canyon разом із серією Phantom Canyon формують 11-е покоління Intel NUC. У цьому випадку розглянута серія позиціонується як доступні міні-ПК для широкого класу завдань, а Phantom Canyon з дискретним відеоадаптером націлювані на геймерів та ентузіастів.

В основі Panther Canyon лежать мобільні процесори Tiger Lake-U, аж до Core i7-1165G7 (4 ядра/8 потоків, 2,8/4,7 ГГц). Міні-ПК підтримують двоканальну пам'ять SO-DIMM DDR4-3200, NVMe-накопичувачі з інтерфейсом PCI-E 4.0 x4 та бездротовий адаптер Intel Wireless-AX 201 (Wi-Fi 6 та Bluetooth 5.0).

На думку закордонних колег, короткий життєвий цикл Panther Canyon пов'язаний із глобальною нестачею напівпровідникових компонентів, і тим фактом, що NUC насамперед є іміджевим продуктом Intel і не приносить високого прибутку.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

NZXT випустила корпус H710i для фанів Cyberpunk 2077

Лінійка комп'ютерних корпусів NZXT CRFT поповнилася моделлю H710i Cyberpunk. Вона адресована фанатам рольового бойовика Cyberpunk 2077, який напередодні відзначив рік від дня релізу, і вийде обмеженим тиражем. NZXT планує випустити лише тисячу екземплярів.

NZXT H710i Cyberpunk

Головною особливістю корпусу NZXT H710i Cyberpunk є тематичне оформлення. Його стінки прикрашені логотипами «Арасаки», а бічна панель із загартованого скла отримала графіті в дусі Найт-Сіті. В іншому перед нами вже знайомий Mid-Tower корпус NZXT H710i, який побував у нашій тестовій лабораторії.

NZXT H710i Cyberpunk

NZXT H710i Cyberpunk підходить для материнських плат формату E-ATX, вміщує карти розширення за схемою «7+2», процесорний кулер заввишки до 185 мм, пару 360-мм радіаторів СЖО, а також до шести 2,5- та трьох 2,5-дюймових накопичувачів. Габарити новинки складають 494(Д) х 230(Ш) х 516(В) мм при масі 12,3 кг. З детальними характеристиками можна ознайомитись на офіційному сайті.

NZXT H710i Cyberpunk

Рекомендована ціна NZXT H710i Cyberpunk становить 300 доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Intel побоюється посилення дефіциту у разі нових обмежень імпорту до США

Комісія з міжнародної торгівлі США (United States International Trade Commission) може заборонити імпорт найважливішого компонента для напівпровідників. Він є ключовою складовою одного з етапів у виробництві інтегральних мікросхем та продається під торговою назвою Optiplane. Його випуском займається фірма DuPont Rohm & Haas на Тайвані та в Японії.

Полупроводники

За повідомленнями Bloomberg, DuPont нещодавно звинуватили у порушенні патентів, що належать американській компанії CMC Materials Inc. Комісія USITC мала оголосити рішення у справі цього тижня, але перенесла офіційну заяву на 16 грудня. Якщо чиновники вирішать заборонити імпорт Optiplane, це завдасть удару по всій електронній промисловості в США і ще більше посилить критичну нестачу напівпровідників.

Intel категорично виступає проти заборони та хоче отримати щонайменше дворічну відстрочку. Потрібний компонент є суспензією, завдяки якій відбувається хіміко-механічна планаризація, або, простіше кажучи, полірування кремнієвих пластин між етапами виробництва.

За словами Intel, «незначні відмінності у складі суспензії мають величезний вплив на виробниче середовище. Заборона використання суспензій Optiplane на лініях з виробництва напівпровідникових чіпів у США без 24-місячного перехідного періоду може вступити в конфлікт з національною безпекою та економічними інтересами країни».

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Microsoft виправила втрату швидкості запису накопичувачів у Windows 11

Цього тижня отримала широкий розголос проблема аномально низької швидкості довільного запису даних у Windows 11. Фахівці Microsoft знали про проблему і випустили нове оновлення Windows Preview KB5007262, зокрема виправляюче падіння швидкості.

SSD

Повідомляється, що основною причиною проблеми є журнал USN файлової системи NTFS, котрий призводить до падіння швидкодії системних дисків. Один із користувачів Мережі навів приклад на своєму Samsung 980 Pro, коли швидкість довільного запису знизилася з 1601 МБ/с у Windows 10 до 911 МБ/с у Windows 11.

SSD

Нове оновлення також містить виправлення та покращення для Windows 11. Серед них зависання вбудованого браузера при копіюванні та вставці тексту, зупинка процесу провідника після закриття його вікна, мерехтіння курсору при наведенні на піктограми панелі завдань із висококонтрастною темою, проблеми зі звуком та інше.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 51)