Sapphire та ASUS підвищують ціни на відеокарти Radeon RX 6000-ї серії

На початку місяця Gigabyte підвищила ціни відеокарт Radeon RX 6000 серії. До таких заходів тайванці були змушені вдатися на тлі 10% підвищення вартості графічних ядер RDNA 2-го покоління. Цілком очікувано, що приклад Gigabyte наслідували інші AIB-партнери AMD.

Sapphire

Джерела повідомляють про подорожчання відеокарт ASUS та Sapphire. Перший вендор переглянув ціни на Radeon RX 6800 XT і Radeon RX 6600 (XT), котрі з цього місяця коштують для клієнтів відповідно на $79 та $16 дорожче. У випадку відеокарт Sapphire приріст склав $79 для Radeon RX 6900 XT, близько $63 для Radeon RX 6600 XT і $55 для Radeon RX 6600. Інших моделей підвищення цін не торкнулося.

MSI

В той самий час Micro-Star International вдалося знизити ціни своїх відеокарт, щоправда, тут йдеться про пристрої GeForce RTX 30-ї серії. Відеокарти від GeForce RTX 3060 до RTX 3080 Ti у виконанні MSI тепер коштують на $15-94 дешевше у порівнянні з листопадом. На жаль, на зниження роздрібних цін відеокарт в умовах «криптовалютної лихоманки» розраховувати не варто.

Джерела:
VideoCardz
MyDrivers

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Оголошено дату виходу та системні вимоги ПК-версії Final Fantasy VII: Remake

В рамках The Game Awards 2021 компанія Square Enix оголосила про вихід гри Final Fantasy VII: Remake на персональних комп'ютерах. Проєкт при цьому отримає позначку Intergrade у назві.

Final Fantasy VII: Remake

Final Fantasy VII: Remake Intergrade з'явиться ексклюзивно в Epic Games Store 16 грудня 2021 року. Гра вже має офіційну сторінку. Відмінностей із консольною версією небагато, але є додатковий епізод про Юффі, невеликі геймплейні покращення та доопрацювання бойової системи.

Мінімальні системні вимоги:

  • ОС: 64-розрядна Windows 10 (версія 2004 або новіша);
  • процесор: Intel Core i5 3330 або AMD FX-8350;
  • ОЗУ: 8 ГБ;
  • відеокарта: Nvidia GeForce GTX 780 або AMD Radeon RX 480;
  • місце на диску: 100 ГБ.

Рекомендовані системні вимоги:

  • ОС: 64-розрядна Windows 10 (версія 2004 або новіша);
  • процесор: Intel Core i7-3770 або AMD Ryzen 33100;
  • ОЗУ: 12 ГБ;
  • відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1080 або AMD Radeon RX 5700;
  • місце на диску: 100 ГБ.

Джерело:
GameSpot

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Intel підтвердила, що графічні адаптери Arc Alchemist вийдуть у першому кварталі 2022-го

Корпорація Intel не втрачає можливості нагадати про реліз графічних прискорювачів Arc Alchemist. В рамках The Game Awards 2021 процесорний гігант представив відеоролик із нарізкою геймплею під гаслом «в гру вступив новий гравець».

Intel Arc

Чіпмейкер підтвердив, що вихід 3D-прискорювачів Arc Alchemist відбудеться у першому кварталі наступного року. Як і рішення конкурентів, вони підтримуватимуть прискорення трасування променів та функції, що покращують стрімінг відеоігор, а також фірмову технологію масштабування на базі штучного інтелекту.

В опублікованому ролику використовують відео з ігор, запущених на одному з майбутніх графічних адаптерів Intel. При цьому деякі кадри були отримані на референсній платформі, що використовується для моделювання продуктивності Arc Alchemist. На жаль, Intel досі не представила жодних показників швидкодії, що дозволяють порівняти новинку із пристроями конкурентів.

Офіційний анонс відеоадаптерів Arc Alchemist, за неофіційною інформацією, відбудеться у рамках виставки CES 2022. Нагадаємо, що презентація Intel стартує четвертого січня о 20:00 за київським часом.

Обговорити в форумі (коментарів: 60)

Patriot працює над наборами ОЗП Viper Venom DDR5-6200

Компанія Patriot анонсувала набори оперативної пам'яті Viper Venom DDR5, розраховані на геймерів та ентузіастів. У продаж пам'ять надійде у першому кварталі 2022 року.

Viper Venom DDR5-6200

Швидкість роботи модулів Viper Venom DDR5 становить від 4800 МТ/с до 6200 МТ/с, а місткість двоканальних комплектів — 16 ГБ та 32 ГБ. Кожен модуль побудований на 10-шаровій друкованій платі та оснащується фірмовим алюмінієвим радіатором. На ринку будуть доступні планки зі світлодіодним RGB-підсвічуванням, так і без нього.

Viper Venom DDR5-6200

«Viper Venom DDR5 — це наша перша пам'ять DDR5 SDRAM, створена для ентузіастів та затятих геймерів, які потребують агресивної продуктивності та надійності. Команда інженерів Patriot доклала великих зусиль для створення серії модулів пам'яті Venom DDR5, щоб забезпечити максимальну сумісність та надійність на всіх новітніх платформах Intel», — розповів Роджер Шинмото (Roger Shinmoto), віцепрезидент Patriot Viper.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Переможець та всі важливі трейлери з The Game Awards 2021

На премії The Game Awards 2021, «Оскарі» від світу відеоігор, оголошено найкращу гру року. Нею стала It Takes Two — атмосферна пригода від авторів A Way Out та Brothers: A Tale of Two Sons.

The Game Awards 2021

Крім цього, на The Game Awards 2021 анонсується багато нових ігор, показуються трейлери, розкриваються деталі майбутніх проєктів. Нижче ми зібрали всі нові ролики в одному місці.

Показали трейлер стратегії Homeworld 3, що вийде наприкінці 2022 року.

Студія Telltale представила трейлер гри з серіалу та циклу книг «Простір». Пригодницький квест вийде на консолях та ПК.

2022 року вийде екшен Evil West. У ролику показали ефектні битви з монстрами та багато «м'яса».

Студія Ninja Theory презентувала новий трейлер Senua's Saga: Hellblade II.

Студія Quantic Dream анонсувала нову гру по «Зоряним війнам» під назвою Star Wars Eclipse. Показали перший трейлер, але гру тільки-но почали розробляти, тому навіть приблизного терміну виходу не назвали.

Warner Bros. анонсувала гру про Чудо-жінку під логічною назвою Wonder Woman. Додано трейлер.

Представили новий геймплейний ролик Horizon Forbidden West. Гра вийде 18 лютого 2022 року на PlayStation.

Студія Inflexion Games представила трейлер фантастичної пригоди Nightingale. У 2022 гра вийде в ранньому доступі на ПК.

Показали й новий трейлер Lord of the Rings: Gollum.

Вийшов новий трейлер PUBG. Подія присвячена переходу гри на умовно-безкоштовну модель поширення. Станеться це 12 січня 2022 року на ПК та консолях.

Студія Rocksteady представила перший геймплейний трейлер супергеройської гри Suicide Squad: Kill the Justice League. Проєкт вийде у 2022 році.

Показали новий трейлер рольового фентезійного екшену Forspoken. Гра вийде 24 травня на ПК та PS5.

Нарешті показали геймплейний ролик перезапуску Saints Row. Гра вийде 23 серпня 2022 року.

Представили нову гру по «Дюні». Нею стала стратегія Dune: Spice Wars. Проєкт запустять у ранньому доступі на ПК на початку 2022 року.

Отримала новий трейлер і майбутня free-to-play королівська битва Vampire: The Masquerade – Bloodhunt.

Для Dying Light 2 вийшов новий кінематографічний трейлер.

Показали геймплейний трейлер другої частини атмосферної пригоди A Plague Tale: Requiem.

Представлено новий трейлер шутера CrossfireX, що вийде 10 лютого на консолях Xbox. Кампанію для гри робили хлопці із Remedy.

Показали новий ролик кооперативного шутера GTFO, який виходить на ПК.

Студія FromSoftware опублікувала сюжетний трейлер Elden Ring. Хардкорна, похмура та фентезійна гра вийде 25 лютого 2022 року.

Колишні працівники DICE створили власну студію та вже показали дебютний трейлер свого шутера Arc Raiders. Гра вийде у 2022 році на ПК, Xbox Series та PS5.

Також опублікували ролик демо The Matrix Awakens, створеного на Unreal Engine 5.

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Автори Quake Champions анонсували шутер Warhammer 40,000: Space Marine 2

На The Game Awards 2021 компанія Focus Entertainment та студія Saber Interactive, автори Quake Champions, Vampyr та SnowRunner, анонсували новий шутер у всесвіті Warhammer 40,000 з підзаголовком Space Marine 2.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Головним героєм майбутньої гри стане капітан Тіт. За сюжетом він звільнятиме планети Галактики від тиранідів. Роль протагоніста виконав зірка серіалів «Доктор Хто» та «Вікінги» актор Клайв Стенден.

Творці поки що не повідомили навіть приблизний час виходу Warhammer 40,000: Space Marine 2. Але відомо, що гра з'явиться на ПК, PS5 та Xbox Series.

Джерело:
DSOGaming

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Remedy анонсувала Alan Wake 2

В ході The Game Awards 2021 фінська студія Remedy анонсувала другу частину психологічного трилера Alan Wake.

Alan Wake 2

Деталей про гру розкрили мало. Показали перший кінематографічний трейлер, де бородатий Алан Вейк (Ілккі Віллі) гуляє по порожньому місту.

Проєктом займається сценарист та керівник Remedy Сем Лейк. На презентації він розповів, що гра буде не лише психотрилером, а й справжнім хорором. У будь-якому випадку Alan Wake 2 стане прямим стилістичним продовженням оригінальної гри.

Alan Wake 2 вийде на ПК, PS5 та Xbox Series у 2023 році. Ні точної дати, ні інших деталей поки що немає.

Джерело:
DSOGaming

Обговорити в форумі (коментарів: 10)