Європейський рітейлер розкрив ціни ноутбуків MSI на базі Core 12-го покоління та GeForce RTX 3080 Ti

Один з європейських магазинів поповнив свій асортимент ще не анонсованими ігровими ноутбуками MSI Raider GE66/GE76 та Stealth GS66 з процесорами Core i9-12900HK та Core i7-12700H, а також відеокартами GeForce RTX 3080/3070 Ti. Презентація нових поколінь процесорів, відеокарт та ноутбуків на їхній базі відбудеться на січневій виставці CES 2022 на початку наступного місяця.

 MSI GE76 Raider

Зокрема йдеться про вісім моделей ноутбуків. Найдешевший зі списку Stealth GS66 (Core i7-12700H, 32 ГБ пам'яті, накопичувач 1 ТБ, відеокарта GeForce RTX 3070 Ti Max-Q) можна замовити за 2691 євро. В той самий час топовий варіант MSI GE76 (Core i9-12900HK, 64 ГБ пам'яті, накопичувач 2 ТБ, відеокарта GeForce RTX 3080 Ti) коштує майже вдвічі дорожче — 4768 євро.

MSI

У цьому випадку ідентифікатори GN20-E6 та GN20-E8 належать до мобільних версій відеокарт GeForce RTX 3080 Ti та RTX 3070 Ti. Інформація про них з'явилася в одному з минулих витоків.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 40)

Події нової частини BioShock розгорнуться в Антарктиці у 1960-ті роки

Нещодавно стало відомо про четверту гру у всесвіті BioShock під назвою Isolation. За свіжою інформацією, події гри розгорнуться у двох містах. Новими подробицями про Isolation поділився журналіст Колін Моріарті під час трансляції Sacred Symbols у п'ятницю (доступна платним передплатникам Patreon).

BioShock

За словами Моріарті, дія четвертої частини BioShock відбуватиметься у 1960-х роках у вигаданому антарктичному місті Бореаліс. За сюжетом гра буде пов'язана із попередніми частинами BioShock. Студія Cloud Chamber має намір випустити гру до кінця 2022 року.

Розробники мають більшу свободу дій та ресурси для створення якісного та цікавого продукту. Над проєктом дотримується підвищена таємність. Тим більше BioShock не уникнути порівняння з новою науково-фантастичною рольовою грою Кена Левіна – провідного геймдизайнера перших двох частин. Що цікаво, видавництвом гри Левіна також займеться 2K Games.

Попри відхід Левіна в студію Ghost Story Games, над створенням BioShock 4 працюють Джонатан Пеллінг (дизайнер BioShock 1 та креативний директор BioShock Infinite), Хоагі де ла Планте (дизайнер та програміст оригінальних BioShock), Скотт Сінклер (арт-директор) Infinite) та інші знайомі з франшизою люди.

Джерело:
VGC

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Чутки: Sony готує сервіс для конкуренції з Xbox Game Pass

За останні кілька років Microsoft досягла великого успіху з ігровою підпискою Xbox Game Pass для консолей Xbox One, Xbox Series X/S та ПК під керуванням Windows. Геймери оцінили зручності сервісу, коли за відносно невелику щомісячну плату отримуєш доступ до сотень ігор, включаючи актуальні новинки та хіти. За словами журналіста Bloomberg Джейсона Шрайєра (Jason Schreier), у Sony готують свою відповідь у вигляді підписки PlayStation Plus з розширеними можливостями.

PlayStation Plus

На цей момент Sony пропонує передплату PlayStation Plus, що відкриває доступ до мережевих режимів на PS4 і PS5, а також кілька безплатних ігор на місяць. Крім того, є хмарний сервіс PlayStation Now, що дозволяє запускати ігри минулих років PlayStation 2, PlayStation 3 та PlayStation 4 на сучасних приставках або на ПК. На сьогодні база PlayStation Now налічує понад 800 ігор.

Нова послуга Sony під кодовою назвою Spartacus має об'єднати PlayStation Plus та PlayStation Now під єдиним брендом PlayStation Plus. За чутками, оновлений сервіс матиме три рівні. Перший відповідає поточній PlayStation Plus з онлайном та щомісячними безкоштовними іграми. Другий рівень пропонуватиме набір ігор для PS4 та PS5, а третій рівень — максимальний каталог для приставок PS1, PS2, PS3, PSP, Vita та деякі розширені функції.

Журналіст зазначає, що незважаючи на покращення, Sony навряд чи включатиме великі релізи у підписку в перші місяці, як це робить Microsoft з Xbox Game Pass.

Джерело:
WCCFtech

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

TSMC розпочала тестове виробництво 3-нм чіпів

DigiTimes повідомляє про початок пілотного виробництва мікросхем на основі 3-нм техпроцесу на фабриці TSMC Fab 18 на півдні Тайваню. Передбачається, що TSMC почне масове виробництво таких чіпів ближче до кінця 2022 року. Відвантаження 3-нм продуктів стартує у першому кварталі 2023 року.

TSMC

Одним з основних замовників передових техпроцесів TSMC є американська компанія Apple. У планах Apple на 3-нм вузол стоять однокристальні системи A17 та M3 для мобільної та комп'ютерної техніки відповідно. У складі готових продуктів вони з'являться у другій половини 2023 року. Ще одним сильним претендентом на N3 є Intel.

Якщо вірити чуткам, Apple M3 отримає до 40 процесорних ядер на ARM-архітектурі. Для порівняння, новинки минулої осені M1 Max та M1 Pro оперують 10 ядрами CPU. Також не варто забувати про ще одне покоління M2, яке, ймовірно, буде представлено у 2022 році. Очікується, що чіпи M2 будуть засновані на 5-нм або 4-нм техпроцесі та отримають до 20 ARM-ядер.

Джерело:
DigiTimes

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

У Мережі помічений 24-ядерний/32-потоковий процесор Intel Raptor Lake-S

Наступного року корпорація Intel запланувала реліз десктопних процесорів Core 13-го покоління Raptor Lake-S. Вони прийдуть на зміну випущеним торік CPU Alder Lake-S і вже тестуються в лабораторіях процесорного гіганта. Інженерний екземпляр одного з топових «камінців» Raptor Lake-S було виявлено в базі тестового пакета CrossMark.

CPU Intel

Вищезгаданий екземпляр Intel Raptor Lake-S працював у складі платформи під кодовим ім'ям «RPL-S ADP-S DDR5 UDIMM OC CRB» на основі зв'язування чипсету Z690 та роз'єму LGA1700. У системі було встановлено 32 ГБ оперативної пам'яті DDR5-4800, 512-гігабайтний накопичувач Samsung відеокарта GeForce RTX 3070.

Сам процесор оперував 24 ядрами/32 потоками. Така незвичайна конфігурація пояснюється тим, що у розпорядженні процесорів Intel Raptor Lake-S є 16 енергоефективних ядер Gracemont та 8 високопродуктивних Raptor Cove. Технологія Hyper-Threading підтримується лише великими ядрами.

Intel Raptor Lake-S

Якщо говорити про результати бенчмарку, то вони не дуже інформативні та, наприклад, Core i9-12900K показує в півтора рази більші показники, ніж дослідний екземпляр Raptor Lake-S. Офіційний дебют процесорів Core 13 покоління відбудеться у другій половині 2022-го. Використовувати їх можна буде з випущеними раніше материнськими платами LGA1700 на чипсетах Intel 600 серії (за умови оновлення прошивки UEFI).

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Nvidia, HP та Zotac просять уряд США знизити податки на електроніку з Китаю

Nvidia, HP, Zotac, Apple, Google, Intel та інші великі компанії звернулися до органів влади США з проханням звільнити відеокарти, материнські плати та іншу електроніку, що імпортується з Китаю, від додаткового мита. Адміністрація попереднього президента Трампа запровадила 25% націнку на багато товарів у розпалі торгової війни з Китаєм у 2020 році.

Китай

Наразі Торгове представництво США (USTR) розглядає можливість тарифних винятків щодо деяких продуктів, на які зараз поширюються додаткові мита. Технологічні компанії хочуть внести до списку винятків електроніку, посилаючись на контроль Китаю над сировиною, первинною обробкою, основним виробництвом та логістикою в каналах напівпровідників.

«Китай залишається основною виробничою базою відеокарт та персональних комп'ютерів у галузі. Основна причина полягає в тому, що ланцюжок поставок сфокусований на Китаї», — йдеться у коментарі Zotac до запиту.

«AMD та Nvidia мають виробничі підприємства по всій Азії: у Китаї, на Філіппінах, у Гонконгу, Тайвані та Малайзії. Незалежно від того, де спочатку виробляється графічний чіп або інші компоненти, Китай є центром «основного» збирання та тестування. Відтак і основним джерелом імпорту в США, — заявили в HP. — Компанія нині не має інших джерел постачання з достатньою продуктивністю, якістю та необхідною сумісністю».

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Стали відомими ціни плат MSI LGA1700 із набором логіки Intel B660

Нині вибір материнських плат для процесорів Core 12-го покоління обмежений рішеннями з топовим чипсетом Intel Z690. На початку 2022-го асортимент буде розширено за рахунок моделей з наборами логіки H670, B660 і H610. Вони втратять підтримку оверклокінгу, але разом з цим коштуватимуть помітно дешевше. Додамо, що можливість розгону ОЗУ залишиться на платах B660 та H670.


MSI MAG B560 Tomahawk WiFi для процесорів Intel LGA1200

До офіційної презентації нових матплат LGA1700 залишається приблизно місяць, тому не дивно, що ритейлери вже почали отримувати інформацію про їх рекомендовані ціни. Завдяки одному з них у Мережі з'явився прайс-лист материнських плат MSI LGA1700 із логікою B660:

  • MAG B660 Tomahawk WiFi — $259;
  • MAG B660M Mortar WiFi — $239;
  • MAG B660M Mortar — $219;
  • MAG B660M Bazooka — $199;
  • PRO B660-A — $209;
  • PRO B660M-A WiFi — $209;
  • PRO B660M-A — $189;
  • PRO B660M-G — $139;
  • PRO B660M-B — $129;
  • PRO B660M-E — $119.

Якщо вірити джерелу, всі перераховані вище матплати MSI LGA1700/B660 оснащені роз'ємами під оперативну пам'ять DDR5. Втім, тайванці, напевно, запропонують аналогічні моделі з підтримкою DDR4. Більше подробиць про них стане відомо на початку січня, коли розпочнеться виставка CES 2022.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 97)

AMD випустила драйвер Radeon Adrenalin 21.12.1 до релізу Halo Infinite

Напередодні релізу шутера Halo Infinite компанія AMD випустила пакет графічних драйверів Radeon Software Adrenalin 21.12.1, що покращує продуктивність у новому проєкті 343 Industries. Наприклад, власники відеокарт Radeon RX 6800 XT можуть розраховувати на 19%-ний приріст частоти кадрів у 4K з ультра-налаштуваннями якості графіки.

Halo Infinite

Драйвер Radeon Adrenalin 21.12.1 також містить оптимізації для ігор Fortnite, Icarus та програми Blender 3.0 на графічних адаптерах серії Radeon RX 6000. Перелік проблем, усунених у свіжому релізі, включає такі пункти:

  • «вильоти» SteamVR Home на деяких відеоадаптерах AMD, таких як Radeon VII;
  • тайм-аут драйвера під час гри в Marvel's Guardians of the Galaxy на деяких графічних продуктах AMD, як Radeon RX 5500 XT;
  • під час гри в PlayerUnknown's Battlegrounds з кількома підключеними дисплеями у розширеному режимі ПЗ Radeon може перестати відповідати;
  • графічні спотворення на логотипі або номерному знаку автомобіля Forza Horizon 5 на деяких відеоадаптерах AMD, включаючи лінійку Radeon RX 500.

Завантажити пакет драйверів Radeon Software Adrenalin 21.12.1, а також ознайомитися з документацією до нього можна за посиланням. Він підходить як для дискретних відеокарт, так і інтегрованих в процесори AMD графічних ядер.

Обговорити в форумі (коментарів: 1)