Seagate випускає 20-терабайтні жорсткі диски серій Exos та IronWolf Pro

Seagate Technology додала до асортименту 3,5-дюймових жорстких дисків моделі Exos та IronWolf Pro місткістю 20 Тбайт. У новинках компанія застосувала технологію запису CMR (Conventional Magnetic Recording) та одразу десять магнітних пластин. Це на одну більше, ніж використовує Western Digital у пристроях аналогічного об’єму.

Exos и IronWolf Pro

Для 20-терабайтних жорстких дисків Seagate Exos та IronWolf Pro характерна швидкість обертання шпинделя 7200 об/хв, заповнення гелієм внутрішнього простору, 256-мегабайтний буфер DRAM та швидкість обміну інформацією до 285 Мбайт/с. Модель серії Exos належить до HDD корпоративного класу та буде доступна у версіях з інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с та SAS 12 Гбіт/с. Водночас новий IronWolf Pro розрахований на використання в мережевих сховищах і оснащується SATA 6 Гбіт/с.

Exos и IronWolf Pro

У продаж 20-терабайтні HDD лінійок Seagate Exos та IronWolf Pro надійдуть цього місяця з рекомендованою ціною $670 та $650 відповідно.

Джерело:
Seagate

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Chieftec анонсувала вихід Mid-Tower корпусу Stallion 3

Компанія Chieftec оголосила про швидке надходження у продаж Mid-Tower корпусу Stallion 3. За задумом вендора, він підійде для збірки ігрових комп'ютерів. До головних особливостей виробник відносить бічну стінку із загартованого скла, лицьову панель з дрібної сітки та наявність в комплекті постачання чотирьох 120-мм вентиляторів ARGB Rainbow.

Chieftec Stallion 3

Габарити Chieftec Stallion 3 становлять 572(Д) x 210(Ш) x 520(В) мм з масою близько 11 кг. Він вміщує материнські плати аж до формату ATX, сім карт розширення, ATX-сумісний блок живлення довжиною до 200 мм, чотири 2,5- та пару 3,5-дюймових накопичувачів. Висота процесорного кулера обмежена 160 мм, довжина графічних адаптерів може досягати 430 мм.

Chieftec Stallion 3

У фронтальній та верхній частинах корпусу можна розмістити 360-мм та 240-мм радіатори СЖО. Максимальне число 120-мм вентиляторів дорівнює шести. На панелі вводу-виводу доступні два порти USB 3.2 Gen1, пара USB 2.0, по 3,5-мм аудіороз'єм для навушників і мікрофона, а також кнопки управління підсвічуванням та швидкістю вентиляторів.

Щодо ціни корпусу Chieftec Stallion 3 (код моделі GP-03B-OP) інформації не надходило.

Джерело:
Chieftec

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Gigabyte з грудня підвищує ціни на карти серії Radeon RX 6000

Минулого тижня в мережі з'явилася інформація про наміри AMD збільшити вартість графічних процесорів RDNA 2-го покоління для своїх AIB-партнерів. Повідомлялося, що GPU Navi 2X подорожчають у середньому на 10%, що безпосередньо позначиться на ціні відеокарт. Нові розцінки, судячи з усього, вже набрали чинності.

Gigabyte

Gigabyte Technology однією з перших повідомила роздрібні мережі про подорожчання відеокарт Radeon RX 6000 серії. З першого грудня вони коштують на 16-78 доларів дорожче, залежно від моделі. Єдиним пристроєм, якого не торкнулося підвищення цін стала флагманська Radeon RX 6900 XT.

Gigabyte Radeon

Слід уточнити, що тут йдеться про ціни Gigabyte для офіційних дистриб'юторів. У вільному продажу відеокарти сьогодні коштують значно дорожче, ніж встановлює виробник. Як показує статистика 3DCetner, європейські роздрібні ціни GeForce RTX 3000 та Radeon RX 6000 перевищують рекомендовані приблизно вдвічі.

Джерела:
VideoCardz
3DCenter

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

T‑2077 — наручний годинник для фанатів Cyberpunk 2077 за 440 євро

Компанія CD Projekt у співпраці з польським брендом Błonie Watches представила наручний годинник T‑2077 у стилі комп'ютерної рольової гри Cyberpunk 2077. На цей момент він доступний для попереднього замовлення за ціною 440 євро ($499) з початком поставок у червні 2022 року.

T‑2077

Корпус та браслет годинника виконані з нелегованого титанового сплаву першого класу. Усередині встановлений кварцовий механізм із цифровим світлодіодним дисплеєм, а скло має додаткове сапфірове покриття.

T‑2077

Годинник здатний витримувати тиск води до 5 атмосфер. На вибір є три розміри з діаметром браслета 170, 180 і 190 мм. Для живлення використовується акумуляторна батарея формату CR2032 ємністю 220 мА·год. Гарантія виробника складає два роки.

T‑2077

T‑2077

Що цікаво, покупці годинника отримають цифровий токен, що гарантує їх справжність. Якщо власник захоче передати право власності, він може легко зробити це за допомогою програми Arianne. Аксесуар поставляється у фірмовій коробці та має логотипи Cyberpunk 2077.

T‑2077

Обговорити в форумі (коментарів: 48)

Qualcomm та Razer анонсували портативну ігрову платформу Snapdragon G3x Gen 1

Qualcomm та Razer офіційно представили комплект розробника портативної ігрової консолі на основі 4-нм чіпа Snapdragon G3x Gen1. Інформація про комплект з'явилася кілька днів тому завдяки витоку.

Snapdragon G3x Gen 1

Ігрова платформа Snapdragon G3x Gen 1 забезпечує високу продуктивність для запуску всіх ігор для Android, відтворення контенту з хмарних ігрових бібліотек, потокової передачі ігор з домашньої консолі або ПК, а також інших розваг на кшталт відтворення відео або музики.

Snapdragon G3x Gen 1

На цю мить пристрій призначений виключно для розробників ігор та програм. На основі цього дизайну інші компанії зможуть створювати спеціалізовані споживчі ігрові продукти для широкого ринку.

Snapdragon G3x Gen 1

Прототип портативної ігрової консолі оснащений 6,65-дюймовим OLED-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD+, 10-бітним HDR та частотою оновлення до 120 Гц. На жаль, про внутрішню структуру однокристальної системи мало інформації. Повідомляється про ядра Kryo і графіку Adreno останнього покоління, здатних запускати ігри зі швидкістю 144 кадри в секунду.

Snapdragon G3x Gen 1

Також згадується вебкамера 5MP/1080p60 з двома мікрофонами для стрімінгу, бездротові адаптери Wi-Fi 6E та 5G mmWave, 4-смугові динаміки з підтримкою Snapdragon Sound, універсальний порт USB Type-C та інші «фішки» для геймерів.

Snapdragon G3x Gen 1

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

AMD, Intel та Nvidia випустять доступні ігрові відеокарти у першій половині 2022-го

На початку 2022-го нас чекає черговий етап боротьби виробників відеокарт за серця та гаманці геймерів. Відразу три розробники GPU мають намір представити ігрові 3D-прискорювачі початкового рівня. AMD готує карту Radeon RX 6500 XT, Nvidia випустить десктопний варіант GeForce RTX 3050, а Intel дебютує з моделлю Arc A380. Нові витоки підтверджують властивості новинок.

Видеокарты

Відеокарта Radeon RX 6500 XT, як ми вже розповідали, буде побудована на ядрі AMD Navi 24. Воно містить 1024 потокових процесорів, 16-мегабайтний буфер Infinity Cache та 64-розрядний інтерфейс пам'яті. Графічний адаптер отримає чотири гігабайти пам'яті GDDR6, а його офіційний дебют відбудеться на початку наступного року.

У другому кварталі Nvidia виведе на ринок GeForce RTX 3050. На відміну від мобільного аналога, версія для настільних ПК базується на графічному процесорі GA106-150 з 3072 ядрами CUDA та 128-бітною шиною пам'яті. На тлі найближчих суперників пристрій виділятиметься об'ємом відеопам'яті — 8 Гбайт GDDR6.

У лабораторіях Intel вирує робота над відеокартою Arc A380. Її основою стане графічний процесор DG2-128, що оперує 128 виконавчими блоками (Execution Units) або 1024 обчислювальними ядрами. Шина пам'яті налічує 96 розрядів, обсяг відеобуфера GDDR6 становитиме 6 Гбайт. Рівень швидкодії, за чутками, буде порівняний з GeForce GTX 1650 Super. У продаж Intel Arc A380 надійде не раніше, ніж у другому кварталі.

Видеокарты AMD, Intel и Nvidia

Звертаємо увагу, що вищенаведена інформація отримана з неофіційних джерел, тому рекомендуємо підходити до неї зі здоровим скептицизмом.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 58)

Western Digital розраховує в найближчому майбутньому підвищити місткість HDD до 30 Тбайт

Керівництво Western Digital днями поділилося планами щодо розвитку бізнесу із випуску жорстких дисків. Корпорація впевнена, що попит на HDD зберігатиметься ще багато років, а її нинішні технології дозволяють налагодити випуск пристроїв до 30 Тбайт. Однак надалі WD все ж таки буде змушена перейти до методу термомагнітного запису HAMR (Heat-Assisted Magnetic Recording).

Western Digital

На сьогодні найбільш місткими HDD в асортименті Western Digital є 20-терабайтні Ultrastar DC HC560 та WD Gold. В них компанія використовує дев'ять магнітних пластин об'ємом 2,2 ТБ кожна, технологію OptiNAND та метод перпендикулярного запису. Вендор вже вирішив, як наростити місткість ще на 2,2 ТБ — додати десяту пластину.

«Ми змогли запропонувати 20 Тбайт на дев'яти пластинах, ми можемо додати десяту й отримати ще 2,2 ТБ сховища», — розповідає генеральний директор Western Digital Девід Гекелер (David Goeckeler).

WD Gold

Щоб збільшити місткість жорстких дисків понад 22 Тбайт, компанія Western Digital планує об'єднати всі свої поточні напрацювання. Сюди відноситься технологія OptiNAND та магнітний запис з енергетичним сприянням (ePMR). WD також запропонує клієнтам HDD з повільнішою технологією черепичного запису SMR (Shingled Magnetic Recording), що дозволяє «вичавити» додатковий обсяг. Зрештою Western Digital розраховує збільшити місткість жорстких дисків до 30 Тбайт.

«Отже, у нас дійсно є сходи, що ведуть до 30 Тбайт, після яких ви потрапите на криву HAMR і протримаєтеся трохи довше, — продовжив пан Гекелер. — Тож я думаю, що це справді добрий план для індустрії жорстких дисків».

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Арнольд Шварценеггер запрошує на новорічні свята до World of Tanks

Компанія Wargaming анонсувала плани на зимові свята у World of Tanks. Цього року головним героєм «Новорічного наступу 2022» стане безумовний кумир цільової аудиторії «танків», відомий актор, бодибілдер та політичний діяч Арнольд Шварценеггер! Що цікаво, минулого року «новорічний наступ» представляв ще один супергерой кінобойовиків 70-90-х Чак Норріс.

World of Tanks Арни Шварц

Розробники поки що тримають подробиці події в секреті. Зазвичай новорічні акції у World of Tanks починаються з середини грудня, але вже з учорашнього дня гравцям доступний так званий «Новорічний календар». Щодня у календарі міститься нова пропозиція преміумного магазину з технікою за золото (іноді унікальною), а також бойові завдання на досвід, резерви чи інші ресурси гри.

World of Tanks Арни Шварц

«Робота з командою Wargaming над цим спеціальним проєктом була чудовим досвідом. Тим більше мені відомо, скільки радості він принесе мільйонам гравців! — каже Арнольд. — З танками мене пов'язує давня історія: у мене є M-47 Patton, на якому я проходив службу в австрійській армії, коли мені було 18, тож мені знайоме захоплення, яке відчуваєш, керуючи цими сталевими звірами! Користувачі reddit роками запитували, коли ж чекати моєї появи у World of Tanks? Здається, їхня мрія збулася. Так що відклади святкове печиво та готуйся до Новорічного наступу разом зі мною!»

Джерело:
World of Tanks

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Битва чотириядерників: Core i3-12100 з легкістю випереджає Ryzen 3 3300X у перших тестах

Гонконзький веб-ресурс XFastest одним із перших опублікував огляд процесора Core i3-12100. Це наймолодший представник лінійки Core 12-го покоління, якщо не брати до уваги моделі Celeron та Pentium Gold.

Intel Core i3-12100

Core i3-12100 має під кришкою чотири продуктивні ядра Golden Cove з підтримкою багатопоточності. Номінальна частота становить 3,3 ГГц із можливістю динамічного розгону до 4,3 ГГц при однопотоковому навантаженні. Завдяки фірмовим технологіям Intel у налаштуваннях UEFI цей «буст» можна зафіксувати і для всіх ядер.

Intel Core i3-12100

Об'єм кеш-пам'яті третього рівня становить 12 МБ. Роль вбудованого відеоядра відведена UHD 730. Нарешті, важливі параметри потужності Processor Base Power (PL1) та Maximum Turbo Power (PL2) зафіксовані на рівні 60 Вт та 77 Вт відповідно.

Intel Core i3-12100

Intel Core i3-12100

До розпорядження XFastest потрапив кваліфікаційний зразок Core i3-12100. Він тестувався на материнській платі ASRock Z690 Steel Legend з 16 ГБ пам'яті DDR4-3600 та відеокартою GeForce RTX 3060 Ti.

Intel Core i3-12100

Intel Core i3-12100

Основними суперниками виступили чотириядерники Zen 2 зі стану AMD, а саме Ryzen 3 3100 і Ryzen 3 3300X. Вони функціонували на материнській платі ASRock X470 Taichi з тією ж пам'яттю та відеокартою. На думку журналістів, усі три чіпи потрапляють до категорії 1000 гонконзьких доларів або ~$130.

Intel Core i3-12100

Core i3-12100 показав відмінну продуктивність у всіх тестах у порівнянні з серією Ryzen 3 на архітектурі Zen 2. Очевидно, він також буде швидше за прямих попередників Core i3-10100/10105.

Intel Core i3-12100

Intel Core i3-12100

Core i3 10-го покоління зараз виглядають найбільш привабливо з погляду балансу ціни та продуктивності у бюджетному сегменті у ситуації відсутності або неадекватних цін на Ryzen 3. Сподіватимемося, AMD хоча б частково виправить становище з випуском недорогих процесорів Renoir-X для платформи AM4.

Intel Core i3-12100

Джерело:
XFastest

Обговорити в форумі (коментарів: 133)

Nvidia підтвердила характеристики відеокарти GeForce RTX 2060 12GB

Після релізу драйвера GeForce 497.09 WHQL, який забезпечив підтримку GeForce RTX 2060 12GB, специфікації нової відеокарти були опубліковані на сайті Nvidia. Як і очікувалося, пристрій зможе похвалитися не тільки 12-гігабайтним буфером GDDR6, але й більшим числом CUDA-ядер, ніж оригінальна модель.

GeForce RTX 2060 12GB

В арсеналі GeForce RTX 2060 12GB знаходяться 2176 ядер CUDA, 136 тензорних, 64 RT-ядра та 192-розрядний інтерфейс пам'яті. Графічний процесор функціонує на частоті від 1470 до 1650 МГц у динамічному розгоні, відеопам'ять GDDR6 — на 14 ГГц (ефективних), забезпечуючи пропускну спроможність 336 Гбайт/с. Штатний рівень TGP дорівнює 185 Вт.

GeForce RTX 2060 12GB

Що стосується рекомендованої ціни GeForce RTX 2060 12GB, то її Nvidia поки що тримає в секреті. Як розповів представник чіпмейкера виданню The Verge: «це преміальна версія RTX 2060 6GB, і ми розраховуємо, що ціна буде цьому відповідати». У продаж новинка надійде сьомого грудня.

Нагадаємо, що GeForce RTX 2060 6GB була представлена ще в січні 2019-го і позиціювалась як «вхідний квиток» у світ трасування променів з ціною від 350 доларів. Через рік вона офіційно подешевшала до $299.

Обговорити в форумі (коментарів: 33)